29 Март 2024

Вие сте тук

Бутафорният атракцион „Звук и светлина“ все пак ще се строи в Леденика

02.02.2015

Въпреки многобройните критики и съдебна процедура атракцията „Звук и светлина“ ще бъде изградена, стана ясно след изявление на кмета на Враца Николай Иванов.  Атракционът, който ще представя уникален спектакъл от звук и светлина пред посетителите на пещерата "Леденика", ще бъде изграден след окончателното произнасяне на Върховния административен съд /ВАС/ по обжалването на избора на доставчик на оборудването, уточни кметът.


В края на януари ВАС е отменил решение на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ за спиране избора на изпълнител по обществена поръчка за доставка на софтуер за атакцията. Размерът на обществената поръчка е за над 1 милион лева, а изборът на изпълнител бе обжалван пред КЗК от двама от участниците в процедурата.

 

Общата стойност напроекта "Леденика - туризъм без сезони" е 6 милиона лева. Предвижда се  изграждането на многофункционален парк с различни забавления за туристи от различни възрасти. Намерението атракционите да бъдат изградени не само около пещерата, но и вътре в самата нея породи преди време много критики на туроператори.

 

Проектът е започнал през 2013 г., но от 22 месеца е спрян заради обжалвания на процедурата по обществената поръчка.

“Справедливостта възтържествува и сега започваме изграждането на уникалния атракцион в пещерата, който ще бъде единственият на Балканския полуостров, посочи кметът.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed