25 Апр. 2024

Вие сте тук

Бургас и Велико Търново - най-добри градове за живеене

17.03.2014

Бургас и Велико Търново са най-добрите градовеза живеене в България за 2013 година. Това стана ясно на церемония по обявяване на финалистите в конкурса "Най-добър град за живеене в България" в Националната художествена галерия, на която премиерът Пламен Орешарски връчи наградите на кметовете на двата града.


Той отбеляза, че за първи път през тази година два града получават най-високия приз, и пожела това изключение да се превърне в закономерност, а всички български градове да покрият критериите за най-добър град.


В церемонията участваха министрите Петър Стоянович, Искра Михайлова и Десислава Терзиева, които връчиха наградите съответно за най-добър град за културен живот (София), за "най-зелен" (Кюстендил), най-перспективен град (Варна).


Според читателите на в. "24 часа" и слушателите на "Дарик радио" - организатори на инициативата, най-добрият град за живеене е Бургас.
Награди получиха също София - за най-добър град за бизнес; Аксаково - за най-добър малък град; Несебър - за най-бързо растящ град; Димитровград, Сърбия - за най-добър български град извън България.


Наградата за най-красив град получи Пловдив.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed