20 Апр. 2024

Вие сте тук

Броят на хотелите във Франция намалява

02.05.2012

Дори в период на икономическа криза Франция успя да запази мястото си на лидер във входящия туризъм в Европа. Лувърът, Айфеловата кула, замъците на Лоа ра са сам о част от забележителностите, за които мечтае едва ли не всеки жител на планетата.


Но ако потокът от туристи към Франция постепенно нараства, броят на хотелите постепенно намалява. Хотелите не просто намаляват, а се затварят по-често, отколкото в други европейски държави.


Според специалисти, извършили мониторинг на хотелиерския бизнес във Франция, в началото на 2012 г. страната разполага с 18,5 хил. хотела с различна категория и степен на комфорт. В същото време легловият фонд във всички обекти за настаняване е близо 650 хиляди стаи. Статистиката показва, че в сравнение с 2011 г. броят на хотелите е намалял с около 600.


Причината е, че повечето от тях са били принудени да затворят заради икономически трудности вследствие на световната икономическа криза.


Най-съществени са трудностите за хотелите от средна ценова категория, а също и за бюджетните хотели, чиито гости са намалели най-значително.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed