02 Окт. 2023

Вие сте тук

Британското правителство обмисля мерки за спасяване на пъбовете

08.01.2013

Британското правителство обяви днес, че възнамерява да вземе законови мерки за защита на собствениците на пъбовете, тъй като хиляди питейни заведения в страната са принудени да спрат работа, предаде Франс прес.
Ще бъде назначен независим медиатор, който да следи за спазването на кодекса на поведение в сектора, по-специално по въпросите на наемите и цената на бирата, плащана на доставчиците.


Така наречените пъбкос ("pubcos") - големи групи, притежаващи хиляди барове, карат собствениците на пъбове да плащат прекалено скъпо за доставяната бира и често имат ексклузивни договори с тях.


Медиаторът ще има право да разследва отделни случаи, за да урежда спорове между тези големи компании и собствениците на пъбове, като ще може да налага глоби.


"Миналата година дадохме на "пъбкос" последен шанс да променят действията си, но е ясно, че саморегулацията в сектора не е достатъчна. Вече е необходимо да се промени законът, за да се промени поведението", изтъкна министърът на бизнеса, иновациите и професионалното обучение  Винсънт Кейбъл.


Секторът се сблъсква и с високите данъци, конкуренцията на супермаркетите и последиците от кризата и всяка седмица в страната се закриват близо 18 пъба, според асоциацията за защита на традиционните пъбове Camra.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed