23 Апр. 2024

Вие сте тук

Британски специалисти оценяват български студенти

15.07.2013

Стартира британска магистърска програма

по туризъм във Варна

 

През изминалата седмица във Варна се проведе процедура по двойно оценяване на български студенти, следвали в бакалавърските и магистърските програми на британския Cardiff Metropolitan University, UK (Университета Кардиф Метрополитан) в България, съобщиха от висшето училище. Специалната изпитна комисия – екзам борд (Exam Board) от 6 души, от които 4 преподаватели от Кардифския университет и двама независими оценители от други две британски висши училища – Университетите Плимут и Улстър. Журиото оцени и разгледа дипломни работи и изпити на студенти, завършващи британско висше образование в България.

 

Университетът от Обединеното кралство е дългогодишен партньор на Висше училище Международен колеж (International University College) в предлагането на съвместно обучение на територията на България, в което успешно завършилите получават дипломи от Великобритания.

 

Делегацията от чужди специалисти бе тук и с друга задача – валидирането на нова британска магистърска програма по туризъм, която стартира от тази година във Варна.

 

„Лично аз съм за пръв път във ВУМК и виждам, че е едно съвременно висше училище. Аз съм от университета Плимут и ако сравня резултатите на нашите студенти и тези избрали да учат британски програми в България, младежите тук са до някаква степен по-добри. Аз съм външен оценяващ и работата ми тук е да дам независима оценка на всички писмени работи на българските студенти. Те се справят страхотно, знам, че дори някои от дипломните им работи се преработват като научни статии и се публикуват в международни академични журнали.“ – сподели проф. Грайъм Бъсби.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed