19 Апр. 2024

Вие сте тук

Бранимир Ботев награди победителя във фотоконкурса „България - атрактивна туристическа дестинация“

27.09.2013

 

В Световния ден на туризма (27 септември) пътуващата фотоизложба „България - атрактивна туристическа дестинация” започва своята обиколка из страната от Летище София.

 

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор  Туризъм Бранимир Ботев връчи наградата  във фотоконкурса „България – атрактивна туристическа дестинация“. Победителят  в тазгодишното 5-то юбилейно издание на конкурса е Моника Георгиева със своята фотография  от Варна.

 

 

Фотоконкурсът „България – атрактивна туристическа дестинация“ подпомага развитието на културния туризъм и утвърждаването на положителния имидж на България като модерна целогодишна туристическа дестинация, предлагаща разнообразни възможности за туризъм.

 

 

 

Бих искал част от наградените снимки да представляват страната ни на най-голямото туристическо изложение в Лондон - World Travel Market, съобщи Бранимир Ботев. Той увери участниците, че ще направи всичко възможно фотографиите да бъдат изложени на щанда и да станат част от представянето на България пред туристическата гилдия.

 

Връчването на наградите във фотоконкурса съвпада със Световния ден на туризма, отбелязван вече 34 години от Световната организация по туризъм към ООН. Всяка година Генералната Асамблея на Световната организация избира мото, под знака на което преминават инициативите и програмите на различните национални структури. Тази година мотото е „Туризмът и водата: защита на нашето общо бъдеще“. Това послание цели да покаже глобалната роля на туристическата индустрия,  заяви Бранимир Ботев.

 

 

 

И тази година столичният аеропорт предоставя пространство за експониране на избраните фотографии и участва в награждаването на победителите в юбилейния, пети по ред, международен он-лайн конкурс. Той се организира от Министерство на икономиката и енергетиката и партньори. Български и чуждестранни фотографи показват фотоси с природни, културни, исторически и атракционни забележителности от страната ни. Фотографиите са запечатали обичаи, традиции, бит, облекло, занаяти, музикални инструменти, вярвания и други интересни моменти от живота в различните региони.

 

 

На официалната церемония по награждаването Моника Георгиева получи юбилейната награда за снимката Варна – „Лебедов залез”, а Мирослав Момински и Стефан Стефанов си поделиха първа награда за: яз. Жребчево - „По следите на изгубената вяра” и с. Тюленово - „Към пристана”.

 

 

Летище София награди победителите с покана за посещение на салоните за гости „Плиска” и „Преслав”.

 

 

От 27 септември до 27 октомври експозицията „България – атрактивна туристическа дестинация” може да бъде видяна от пътуващите в зоната след проверка за сигурност и граничен контрол на Терминал 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed