28 Март 2024

Вие сте тук

Близо 280 млн. евро са похарчени в Бразилия за световното по футбол

24.07.2014

 

 Близо 280 млн. Евро са похарчени с карти Visa в Бразилия  по време на световното първенство по футбол  в страната. Това се посочва в  доклад "Visa Everywhere Travel Report" за Световното първенство по футбол 2014 в Бразилия. Докладът анализира данните за изхарчените средства в търговски обекти в страната-домакин.


По време на Mондиала (12 юни - 13 юли) международните туристи са похарчили почти 280 млн. евро с карти Visa в Бразилия, което е със 143%  повече в сравнение със  същия период на изминалата година.

 

Съпоставка със Световно първенство по футбол в Южна Африка през 2010 г., когато посетителите са изхарчили малко над 190 млн. евро с карти Visa, показва, че общият потребителски разход на тазгодишния Mондиал е с 89 млн. евро повече.

 
Градовете-домакини на мачовете от Световното първенство по футбол регистрират значително увеличение на приходите от туризъм в сравнение с миналата година. Сао Пауло бележи най-сериозен ръст - 77%, като сумата, похарчена на територията му, възлиза на почти 43,5 млн. евро.

 

Други градове, в които чуждестранните туристи са изхарчили сериозни средства, са Рио де Жанейро и Бразилия с по 20 млн. евро потребителски разход (съответно с ръстове от 206% и 642%), Салвадор - над 11 млн. евро (322% ръст) и Форталеза - почти 10 млн. евро (257% ръст).


Според бразилското Министерство на туризма страната е станала домакин на над 1 милион фенове на футбола, което е с около 400 хил. души повече от очакваното.

 

От доклада Visa Everywhere Travel Report става ясно, че с най-голям потребителски разход с карти Visa в Бразилия, са жителите на САЩ, Великобритания, Франция, Аржентина, Мексико и шампиона Германия.

 

Българите, посетили световното първенство по футбол в Бразилия, са направили 1160 покупки с карти Виза (Visa) за целия период на първенството, а похарчената сума възлиза на над 104 000 евро. Сънародниците ни са харчили средно по 3 250 евро на ден, съобщи представителството на Виза България, цитирано от  БТА.

 



Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed