07 Май 2024

Вие сте тук

Близо 180 участника събра Първият туристически бизнес форум в Сърбия

27.11.2011

Няколко десетки инвестиционни проекта бяха представени по време на Първия туристически бизнес форум в Сърбия, който се състоя от 24 до 26 ноември т.г. в Белград. Някои от проектите са в процес на реализация, а други тепърва се очаква да намерят инвеститорите си.

THExperts, поканен за медиен партньор на форума, бе единствената българска медиа, присъстваща на събитието.

Различни като големина на инвестициите – от 5 до над 50 млн евро, като региони, като предназначение, всички те имаха една обща черта – обмислени и планирани са грижливо с оглед максималното запазване на природната среда и подобряване на качеството на живот на местното население. Целта е да се постигне бързо и устойчиво развитие на туризма в Сърбия, каза при откриването на форума Горан Петкович, държавен секретар за туризъм в Министерството на икономиката и регионалното развитие на страната. Той подчерта, че броят на чуждестранните туристи в Сърбия расте, като в същото време липсата на адекватна туристическа база за настаняване пречи за развитието му. Време е да увеличим инвестициите в туризма и да увеличим предлагането, подчерта той. Освен познати и развити дестинации като планинските курорти Копаоник, Тара и Златибор или езерото Палич, бяха представени непознати дестинации, които имат потенциал за туристическо развитие в бъдеще.

По думите му това е първото събитие в страната, което събира на едно място дивелъпъри на проекти, представители на местната власт, заинтересовани от инвестиции, и потенциални инвеститори.

Организатор на събитието е Националната корпорация за туристическо развитие, държоавна структура, подчинена на Министерството на икономиката и регионалното развитие на Сърбия.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed