20 Апр. 2024

Вие сте тук

Благой Рагин подаде оставка като председател на БХРА

08.06.2017

Председателят на БХРА Благой Рагин подаде оставка, след като оглавяваше браншовата организация от създаването й през 1993 г. досега. Той направи това в деня, в който министърът на туризма Николина Ангелкова поиска оставката му заради вчерашните му изявления във връзка с инцидента с нападението на шведски турист срещу камериерка в хотел в Слънчев бряг. 

 

Министерството на туризма се разграничава от изявленията на хотелиери, свързани с бруталния инцидент при който шведски турист рита в главата камериерка в хотел в "Слънчев бряг". Това заяви пред журналисти в МС министърът на туризма Николина Ангелкова, визирайки Благой Рагин.


Категорично осъждаме такова поведение, всеки гражданин, независимо откъде е, е длъжен да спазва законите на България, когато се намира на нейна територия. Най-малкото, когато се отнася до такава непредизвикана агресия, трябва незабавно да се вземат мерки и затова подкрепяме действията на прокуратурата и на МВР. Ще направим и специална кампания за нашия телефон за сигнали за нередности, каза Ангелкова.


Тя окачестви като неприемливо поведението на председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин. Според министъра независимо, че той представлява не държавата, а  неправителствена организация,  от морална гледна точка е редно такъв председател да се извини и да се оттегли.

 

 На първо място сме длъжни да защитаваме интересите на работещите в сектора, а и на всеки, който е подложен на такава проява, посочи тя.


Ден по-рано Благой Рагин посочи в телевизионно предаване по повод инцидента, че такива неща се случват навсякъде по света и за бранша би било хубаво този инцидент да отшуми по-бързо, за да не загубим скандинавските туристи. Той каза, че според правилата на хотелиерите "клиентите винаги трябва да бъдат посрещани с усмивка и да се смятат за прави"

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed