19 Апр. 2024

Вие сте тук

Белград гостува на София

30.06.2016

 20% ръст на българските туристи в Сърбия през 2015

 

С 20% е нараснал броят на българските туристи в Сърбия през 2015 г. в сравнение с предходната. Това съобщиха представители на сръбския туристически бизнес на презентация на възможностите на няколко сръбски дестинации за привличане на туристите.  Общият брой на българите, посетили западната ни съседка е 71 хил души по данни на статистиката на Туристическатаорганизация на Сърбия.

 

Белград и Ниш са най-посещаваните от българите дестинации, според Желка Пудар, ръководител на организацията. Заедно с това все повече български туристи опознават и северната част на Сърбия, както и западната, посещавайки планинските курорти в Стара планина.

 

Само в Белград броят на българите през миналата година е бил над 30 хиляди или с 27% повече, отколкото година по-рано.

Девет полета седмично между София и Белград вече има Air Serbia, съобщи представител на превозвача. Авиокомпанията възстанови полетите между двете столици през 2014 г.


През следващия летен сезон авиокомпанията ще лети и до Варна поради големия интерес на сръбските туристи към българското Черноморие.  За българските туристи пък представляват интерес полетите от Белград до Ню Йорк, както и до 20 дестинации в Европа, каза той.

 

На 1 юли Белград гостува на София, като през целия ден в центъра на града ще има най-различни ивенти, популяризиращи възможностите за туризъм в сръбската столица.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed