26 Апр. 2024

Вие сте тук

Без футболни партите в кафенетата в Париж от съображения за сигурност

10.06.2016

Съдържателите на кафенета във Франция получиха указание да не организират масови открити телевизионни гледания на мачове от Европейското първенство по футбол, защото това би представлявало риск за сигурността, предаде Ройтерс.


Предупреждението дойде на фона на рязкото подобрение на метеорологичните условия в страната домакин на шампионата, където проливните дъждове отстъпиха място на лятното слънце. Това обещава приятни вечери, през които феновете ще могат да наблюдават срещите от първенството на открито, отбелязва Ройтерс.


"Не можем да приемем неорганизирани множества от хора, защото силите за сигурност нямат начини да се погрижат за сигурността им", каза в интервю днес френският държавен секретар за спорта Тиери Браяр.


Ройтерс припомня, че преди половин година трима терористи се самовзривиха пред националния стадион на Франция "Стад дьо Франс", в северното предградие на Париж Сен Дени, на който ще бъде открито Евро 2016.


Миналата седмица правителството на САЩ предупреди за възможни терористични атаки в Европа през лятото, като обърна внимание, че футболният шампионат може да е една от мишените.


Около 90 000 полицаи, войници и частни агенти ще се грижат за сигурността на очакваните 2,5 млн. зрители на 51 футболни мачове по време на първенството и на организираните "фен зони", в които милиони хора ще гледат срещите на огромни телевизионни екрани.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed