26 Апр. 2024

Вие сте тук

Без визи да посрещат през лятото туристи от Русия и Турция искат бургазлии

17.03.2011

Въвеждане на безвизов режим през летния сезон за туристи от Русия и Турция поиска Бургаската туристическа камара по време на  отчетно - изборното си събрание.

Според представителите на туристическия бранш сложната обстановка в Северна Африка ще пренасочи туристопотока към Гърция и Испания, докато България отново ще има проблеми с руския пазар.

Според туристическите фирми в региона трябва бързо да бъде приет новият закон за туризма, както и да бъде намален туристическият данък, който съсипва собствениците на бази в малките селища. Представителите на бранша смятат, че той е непосилен за региона, където туристическият сезон варира между 34 и 38 дни. Това означа да поставим целият туристически бизнес на колене, в тази част на бургаското южно Черноморие", заяви председателят на Бургаската туристическа камара Иван Иванов, цитиран от Dariknews.

Според него руският турист и тази година ще спаси сезона. "Може да се пренасочат повече от тези туристи към нас, ако се отиде към безвизов режим, защото колкото и в икономически план тези туристи да са стабилни, цената на визата и тези 19 евро, които се взимат като комисиона, оскъпяват целия процес. Ако нарастнат туристите от Великобритания и Германия ще се радваме на успешен сезон", допълни Иванов.

"По платежоспособни туристи можем да спечелим, ако не бяхме презастроили бургаското черноморско крайбрежие и ако разполагаме с висококвалифицирани кадри. Когато човек падне с цените прилича на рицар без броня, това рицарство без броня се възстановява между 5, 7 и 10 години", категоричен беше председателят на Бургаската туристическа камара.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed