26 Апр. 2024

Вие сте тук

Безплатна обиколка на града предлагат в Плевен

27.08.2012

От утре за гостите на Плевен ще се организират безплатни туристически обиколки с професионален екскурзовод, съобщи БТА, позовавайки се на Царин Аспарухов, изпълнителен директор на Регионалния бизнес център. Пешеходните турове с продължителност два часа ще се организират ежедневно през цялата година.

 

Началото ще е от площада зад храма-мавзолей "Свети Георги" два пъти дневно - в 11.00 и в 18.00 ч.


Гостите на града ще научават интересни подробности за забележителностите в центъра на Плевен, където са разположени две църкви, два музея, две галерии, красиви кътчета с богата история. Освен това екскурзоводът ще предоставя на гостите и допълнителна информация за хотели, ресторанти, други обекти, които биха желали да видят.

 

Екскурзиите ще се провеждат на български и английски език. Разходката ще преминава под мотото "Плевен - минало и настояще", защото гидът ще показва снимки на същите места от по-далечното минало. Всяка група ще бъде от трима до петнадесетина души.

 

От миналата година и началото на тази подобни обиколки се организират в София, Пловдив и Варна. От Регионалния бизнес център в Плевен са проучили опита на другите за 8 месеца и са решили да го приложат след като са получили и подкрепата на общината.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed