19 Апр. 2024

Вие сте тук

Безплатен Wi-Fi – най-важна допълнителна услуга за бизнес туриста

26.01.2011

THExperts

Бизнес туристите с огромно задоволство посрещат наличието на такива хотелски услуги, като безплатен Wi-Fi достъп и закуска, показва проучване на компания Corporate Traveller. В същото време предоставянето на безплатен вестник и достъп до корпоративни услуги не са сред техните приоритети.

Анкетата е проведена сред 172 делови туриста, а резултатите са публикувани в портала Hotels.su. Те показват, че по значимост в рейтинга на безплатните услуги най-маловажни са вестниците /шесто място от шест възможни/ и корпоративните услуги /пето място/. Място за паркиране и възможност за ранно настаняване са съответно на трето и четвърто място. Най-търсени услуги от бизнес туристите са безплатният достъп до интернет и закуска, включена в цената на нощувката, класирани на първо и второ място.

Изборът на технологията Wi-Fi като основна допълнителна услуга е напълно естествен. Достъпът до интернет е важна услуга за всеки турист в днешно време, но е от първостепенно значение за хората, за които е важно да поддържат служебните си контакти по време на пътуването. Затова хотелите, които предлагат безплатен достъп до интернет, са по-привлекателни в техните очи, отколкото онези, в които това е платена услуга. Според представители на Corporate Traveller много често допълнителните услуги играят значителна роля при избора на предпочитано място, макар че решаващ фактор остават удобното разположение и цената на нощувката.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed