25 Апр. 2024

Вие сте тук

Арт проект ознаменува 100-годишнината на „Захарни заводи” АД

19.07.2012

 В рамките на проекта компанията ще създаде златен фонд на сладките спомени на българина

 

Нестандартен арт проект ще популяризира 100-годишния юбилей на „Захарни заводи“ АД. През септември компанията, която прави живота по-сладък вече 100 години, ще открие изложба, вдъхновена от любимите захарни изделия на България. Целта е да пресъздаде сладките спомени на българите в красиви картини и арт инсталации.

 

„Вече 100 години нашата компания създава сладки моменти в ежедневието на всеки българин”, каза Валентина Ралева, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на „Захарни заводи” АД. „Захарните изделия, които произвеждаме, са в спомените от нашето детство. Децата ни също ги обичат и затова решихме да създадем платформа, на която всеки да има възможност да разкаже личната си история с нашите продуктите. Вярваме, че проектът ще бъде не само сладък, но и полезен. Събрани на специално изграден сайт, спомените на българите могат да имат и историческо значение“, допълни тя.

 

Изложбата ще бъде създадена от хора на изкуството, които ще черпят вдъхновение и теми от златния фонд от спомени, които българите ще споделят на сайта www.sladki-spomeni.com. Там в продължение на 3 месеца всеки ще може да опише с текст, снимка или видео своята специална история с любимите на поколения българи „Карамел Му”, „Лимонови резанки”, „Чайка“ и др.

 

Сред първите, споделили историята си с продукти на „Захарни заводи“ е известната актриса и ТВ водеща Мартина Вачкова. „Сладките спомени от моето детство свързвам с миризмата на прясно окосена трева. Помня още шума на реката, която минаваше покрай двора на дядо ми и воденицата му. Помня песента на щурците. Помня светулките в мрака. И помня най-сладкото, любимо „Лукче”, което получавах като награда от моя дядо Стоян. Награда за това, че съм била послушна и съм помагала. Всички тези спомени са сладки, както е сладък и споменът за „Лукчетата”, разказа Марта.

 

„Захарни заводи“ АД е основана през 1912 г. Тя е частна публична компания от холдингов тип, регистрирана на Софийска фондова борса. Активите на компанията към 31.12.2011 г. са в размер на 114,7 млн. лв. Приходите от продажби на групата за 2011 г. са 149,8 млн. лв., а консолидираната нетна печалба се равнява на 7,6 млн. лв. Бизнесът на компанията е свързан с производство на захар, захарни изделия, етилов алкохол, опаковки, топло и електро енергия и извършване на ремонтно-механични услуги.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed