26 Апр. 2024

Вие сте тук

Анастасиос Панайотопулос е новият изпълнителен директор на „Престиж”

07.08.2012

Анастасиос Панайотопулос пое поста изпълнителен директор на производителя на захарни изделия „Престиж”, съобщиха от компанията. Той бе поканен да заеме отговорния пост от консорциума на инвестиционните фондове CVCI (част от Citigroup) и NBGI, които купиха „Престиж 96” ООД в началото на годината.



През последните 24 години Панайотопулос е натрупал солиден опит в сферата на мениджмънта, продажбите и маркетинга на бързооборотни стоки. Непосредствено преди да се присъедини към екипа на „Престиж” той е заемал поста на управляващ директор за Унгария и Хърватия в Bricostore Hungary DIY. Панайотопулос е работил в регионите на Южна и Централна-Източна Европа, както и  в България. У нас от 2006 до 2008 г. той заема позицията управляващ директор на IKEA България. Професионалният му път минава през Sara Lee Corp., където в продължение на 10 години заема различни позиции от директор „продажби“ през вицепрезидент „Продажби“ до управляващ директор за различни пазари и дивизии на компанията. Опитът му включва и компании като Nestle, както и OBI Унгария.

Притежава бакалавърска степен по „Бизнес администрация“ от университета Пирея, Гърция,  магистърска диплома по „Маркетинг“ от университета Стратклайд, Великобритания, както и диплома по Висш мениджмънт от London Business School.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed