26 Апр. 2024

Вие сте тук

Американци грабнаха Bocuse d’Or

28.01.2017

За пръв път отбор американски кулинари стана победител в кулинарните „Оскари“ – състезанието Bocuse d’Or, което се състоя в Лион.

 

Петчасово състезание и 35-минутен тест бяха достатъчни на американците, за да спечелят най-престижното кулинарно отличие в света. Създадено през 1987 г. от френския топ-шеф Пол Бокюз, днес състезанието отбелязва 30-я си юбилей и е мерило за кулинарно майсторство.

 

Композицията на американците – пилешки гърди с миди, сервирани върху плато с разнообразни зеленчуци, покори авторитетното жури.

 

Освен престижната награда кулинарният екип на САЩ спечели и парична награда в размер на 20 хиляди евро. Американските представители вече печелиха второ място в надпреварата през 2015 г., а тази година в юбилейното издание успяха да завоюват и златото.

 

Норвегия, представена от Уилям Дейвидсън, шеф на три ресторанта в Трондхайм, стана притежалет на среброто и 15 хиляди евро. Страната участва за десети път в кулинарната надпревара и винаги се е представяла достойно на състезанието.

 

Бронзът бе завоюван от екипа на Исландия. През 2001 г. кулинарният отбор на страната бе класиран на трето място.

 

Повече подробности за състезанието можете да прочетете тук

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed