18 Май 2024

Вие сте тук

Американски и немски туристи – най-многобройни за Олимпиадата в Лондон

14.06.2012

 

С 13% повече резервации са направени в Лондон за дните на Олимпиадата в сравнение със същия период на миналата година. Това показват данни на

Amadeus и консултантската компания Forward Data SL, разработила туристическия делови портал ForwardKeys.com. Двете компании обявиха основните трендове в преддверието на Олимпийските игри в Лондон. Анализът е направен въз основа на всички резервации за британската столица, както и закупените самолетни билети за тази дестинация.


САЩ и Германия водят класацията по брой на чуждестранни туристи, които ще пристигнат в британската столица за Олимпиадата. Ръстът на туристите от БРИК (Бразилия, Индия, Китай, Русия ЮАР) ще достигне 40%.

 

На първо място по самолетни резервации са Европа и Северна Америка, а най-голяма е динамиката е при полетите от азиатски дестинации.

Ню Йорк е отправна точка за най-голям брой туристи. Броят на резервациите, направени от там до Лондон за периода на Олимпиадата, е с 48% по-голям, отколкото през аналогичния период на миналата година. Значителен е ръстът на резервациите от Сан Франциско (+29%), Чикаго (+13% ), и Вашингтон (+10% ). Интересно е, че броят на резервациите от Лос Анджелис е намалял с 3% в сравнение със същия период на 2011 г .

Лондончани пък отлагат пътуванията си в чужбина за след Олимпиадата. Броят на излизанията преди спортното събитие е с 5% по-малко, отколкото през миналата година. През периода между 2 август и 2 септември пък броят им ще е с 2% по-малко спрямо 2011 г.

Жителите на британската столица обаче не се отказват от ваканцията си, а само я отлагат. Веднага след приключването на Олимпийските игри пътуванията им ще скочат с 10% в сравнение със същия период на миналата година.

Топ-10 на държавите според обема на резервациите                          

Държава

Пазарен дял

1

САЩ

19,00%

2

Германия

8,20%

3

Австрия

6,00%

 4

Италия

 4,3%

 5

Канада

 3,7%

 6

Русия

 3,4%

 7

Франция

 2,9%

 8

Холандия

 2,9%

 9

Великобритания

 2,6%

 10

Бразилия

 2,4%

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed