26 Апр. 2024

Вие сте тук

Алберто Томба ще даде старт на зимния сезон в Банско

13.12.2013

Десет години, след като за пръв път дойде в Банско и даде името си и на най-добрата писта в пиринския курорт, трикратният олимпийски и двукратен световен шампион в алпийските ски Алберто Томба ще даде утре старт на сезона на Бъндеришка поляна, съобщиха домакините.

 

Заедно с  него ще пристигат още четири величия в ските, сред които и единственият петкратен носител на Големия кристален глобус в алпийските ски  Марк Жирардели, който отдавна е почетен гражданин на Банско.


Българският алпиец номер 1 за всички времена Петър Попангелов също ще участва в първите за сезона демонстрационни спускания по писта "Томба" за новия сезон. Едно от най-големите имена на френските алпийски ски Люк Алфан - носител на голямата Световна купа за 1997 г. , превърнал се в истински феномен в спорта, след като през 2006 г. победи и в най-тежката автомобилна надпревара в света - рали "Дакар", също ще зарадва феновете в Банско отново.

Шампионския тим за откриването на сезона допълва словенският алпиец Юре Козир, записал в богатата си спортна биография 15 сезона в Световната купа с три победи и 20 подиума. За най-амбициозните скиори  се открива уникален шанс  да премерят сили в директен двубой с тези пет величия с играта "Победи шампионите". Вече са започнали записванията, местата са ограничени, а арена на атрактивното състезание, което ще започне в 11 часа в събота, ще бъде 300-метрова отсечка от писта "Алберто Томба".


За трета поредна година забавна игра, наречена "Ловци на съкровища", ще весели гостите на скицентъра в деня на откриването на новия зимен сезон. Под снега, в предварително оградена зона от един декар на Бъндеришка поляна, ще бъдат заровени 33 награди. Целта на участниците е да открият скритите ковчежета, всяко от които крие талон с названието на наградата, а най-голямата тази година е луксозен часовник с диаманти.


Програмата ще предложи още концерт на откритата сцена на Бъндеришка поляна на Лора Караджова, Криско и 100 Кила. Следобед на централния площад "Никола Вапцаров" в Банско е шоуто на пътуващия кулинарен театър на Ути Бъчваров. Заедно с местни кулинари той ще приготви най-дългия суджук, с който ще могат да се нахранят 800 души. Фолклорен концерт на самодейните състави от Банско, изпълнения на група "Вакали", артистичен пърформанс ще предшестват официалното откриване на сезона в 18 часа на площада с участието на ски легендите и гостите на Банско. Тържествена заря ще ознаменува събитието, а след фойерверките веселието ще продължи с песните на народната певица Румяна Попова и кулинарна изложба "Това е Банско".

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed