28 Март 2024

Вие сте тук

Албена предлага бърз кариерен ръст на студенти от туристически колеж

20.03.2012

„В Албена студентите могат да направят бърза стъпка в професионалното си развитие”, заяви по време на Кариерния форум във ВУМК в Добрич Ростислава Димитрова - дистрикт мениджър в „Албена” АД. Като пример тя посочи бившия студент на ВУЗ-а Светлин Стефанов, който миналото лято е бил старши-администратор в хотел „Калиакра”, а тази година вече ще работи като комплексен управител на хотел „Добротица”.


На срещата със студентите Димитрова заяви, че КК „Албена” има готовност да приеме на работа студенти от учебното заведение. Тя представи всички свободни позиции и подчерта, че в момента в най-голямата туристическа компания в страната работят близо 3000 души, но не се знае колко от старите работници ще се завърнат.


Димитрова запозна присъстващите, че дружеството притежава 49 хотела, от които 43 в курортния комплекс Албена, 3 в Приморско, 2 в Бялата Лагуна и един в Анзер, Швейцария. „Албена” АД има 9 дъщерни дружества и управлява 3 малки летища. През 2011 година комплексът е бил посетен от 222 500 туристи. Близо 58 000 българи са избрали да почиват в Албена, като това е 26 процента от всички гости. Най-много летовници е имало още от Германия, Румъния, Русия, Франция, Норвегия, Полша и др. държави. Общо приходите на „Албена” АД за 2011 г. са в размер на 82 428 000 лв., с 3 % повече спрямо предходната 2010 г. През строителен сезон 2010 – 2011 г. инвестициите на „Албена” АД са в размер на 10 747 000 лв.


Основната цел на форума във ВУМК-Добрич бе да се предостави възможност на бъдещи специалисти да се срещнат и дискутират персонално с работодатели от водещи национални и международни компании възможностите за позитивно сътрудничество между тях и бизнеса.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed