24 Апр. 2024

Вие сте тук

Айфеловата кула отвори врати след обновяване

07.10.2014

Впечатляващ стъклен под, нови павильони, които са съобразени с екологичните изискнвания, модернизирана туристическа обиколка и всичко това достъпно за хората в неравностойно положение. Айфеловата кула - най-посещаваната срещу заплащане туристическа аткракция в света,  официално откри обновения си първи етаж, предаде Франс прес.


Най-широкият от етажите на Айфеловата кула е и, колкото и парадоксално да изглежда, по-слабо посещаваният. Компанията за експлоатация на Айфеловата кула ( Sete) се надява благодарение на новите подобрения да превърне първия етаж в пространство за разпускане в края на визитата, където туристите ще могат да посетят бутик, ресторант и да получат повече информация за Айфеловата кула.


Обновяването бе замислено и изпълнено от Моати-Ривиер аршитект (Moatti-Rivieres architectes), заедно с Батег (Bateg) от френската група ВИНСИ (VINCI). То струва 30 милиона евро (без данъците) и тази сума се поема изцяло от Сете. Модернизирането на Желязната дама започна през май 2012 година и приключи без затваряне на кулата, припомня АФП.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed