28 Март 2024

Вие сте тук

"Аерофлот" със странна рекламна кампания в Европа

28.08.2012

Руската авиокомпания "Аерофлот" привлича туристи освен с катедралите в Москва и с ракети с ядрени бойни глави, съдейки по рекламните билбордове на националния превозвач на Русия, пише в. "Дейли телеграф".


В рамките на рекламна кампания под наслов: "Открийте Русия" по стените на метрото в Брюксел се появиха плакати, рекламиращи полетите на "Аерофлот" от Брюксел за Москва, които се извършват два пъти на ден.


На пръв поглед на плакатите се виждат привлекателни снимки от въздуха на Кремъл и на храма "Христос Спасител". Но по-внимателно вглеждане разкрива конвой от военни камиони с междуконтинентални балистични ракети, в това число с ядрени бойни глави.


"Човек не може да не ги види. Присъствието им е крещящо, очебийно", казва 31-годишният Реми Мертенс, който пътува всеки ден с метрото в Брюксел.


Въпросните оръжия, някои от които изглежда са мобилни установки за ядрени ракети "Топол", редовно се появяват по парадите в Русия за 9 май. НАТО ги обозначава като SS-27.


"Ако "Аерофлот" не иска да изпраща политическо послание, то трябва да изтегли рекламата. Но ако компанията действа от името на Путин, то ЕС трябва да покаже, че няма намерение да се остави да го сплашват", заяви лританският евродепутат Мартин Каланан. Той определи плакатите или като грешка, или като опит за зле прикрита пропаганда за Путин, пише изданието.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed