28 Март 2024

Вие сте тук

Австрийци избират български ски курорти за зимната си почивка

14.01.2016

Австрийски туристи се насочват към български зимни курорти, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Пампорово.  Тя цитира данни на известен туроператор, че австрийци са с интерес към България като зимна дестинация.  Австрия е един от нашите основни конкуренти в зимните спортове и това може да бъде прието само като потвърждение, че предлагаме качествен туристически продукт, посочи министър Ангелкова. Тя прогнозира очакван ръст на австрийски туристи в зимните ни курорти в сравнение с миналата година.


Според Николина Ангелкова последните събития с терористичните актове в Европа и региона нямат негативно отражение върху българския зимен туризъм. По данни на туроператорите няма отказ от резервации. 

 

Тя изрази надежда, че зимният туристически сезон ще бъде добър. Повод за оптимистични очаквания дава заетостта в курортите, посочвайки за пример курорта Пампорово, който е запълнен близо 95%, както и общините Смолян и Чепеларе, които също се радват на доста туристи.

 

Около 370 000 туристи са посетили българските зимни курорти по време на коледно-новогодишните празници, показват  предварителните  данни на министерството. Има ръст на туристи от съседните балкански държави - Турция, Македония, Сърбия, Гърция и Румъния. Очаква се увеличение на ваканционните групи от Холандия и Германия, за пръв път има много туристи от Скандинавия. По отношение на британския пазар се очаква да се запазят нивата от миналата зима или дори да има леко повишение, посочи министър Ангелкова.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed