29 Март 2024

Вие сте тук

Австрийски опит в туризма ще бъде представен на семинар в Смолян

08.03.2011

Австрийският опит и добри практики по въпроси, свързани с туризма като сектор за икономическо развитие и осигуряване на заетост,  ще бъдат представени на 10 и 11 март на семинар в Смолян, съобщиха от  Министерството на труда и социалната политика (МТСП), което е организатор на проявата.

Ще бъдат разгледани потребностите и изискванията към работната сила, обучението и квалификацията по професии в областта на туризма и други въпроси. Темата на форума е "Туризмът като ключов сектор за осигуряване на заетост в България и Австрия".

Семинарът се организира в рамките на проект за сътрудничество в областта на политиката на пазара на труда между федералното министерство на труда, социалните въпроси и защитата на потребителите на Австрия и българското социално министерството.

В него ще участват представители на австрийското министерството на труда, на организации на социалните партньори от Австрия, на Института за изследване на туризма и свободното време, на Австрийския институт за икономически изследвания.

Ще участват и представители на МТСП, на Националната агенция за професионално образование и обучение, на Агенцията по заетостта, на дирекцията "Регионална служба по заетостта" - Пловдив, на дирекциите "Бюро по труда" - Смолян, на Регионалната туристическа асоциация "Родопи" - Смолян, и на социалните партньори.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed