25 Апр. 2024

Вие сте тук

Авиокомпания easyJet ще изпробва фиксирано настаняване на борда на самолетите

16.11.2011

Нискотарифната авиокомпания easyJet съобщи, че ще изпробва фиксирано настаняване на борда на своите самолети по определени маршрути от пролетта на 2012 година. В момента авиокомпанията използва система, при която пътниците сами избират кои места да заемат при качване в самолета, когато са закупили т.нар. speedy boarding или пътуват с малки деца, които имат предимство при настаняване в самолета. По този начин пътниците имат право на първи избор за заемане на определени места.

В пробните полети всички пътници ще бъдат разположени на точно определени места.  Очаква се по-голямо търсене за първите редици и местата с допълнително пространство за краката, които са разположени в средата на самолета при изходите над крилата. Пътниците, които желаят да си гарантират едно от тези места или предпочитат което и да е друго, ще имат възможността да ги закупят предварително. Цените за тези места ще отговарят на политиката на компанията за ниски тарифи. Пътниците, които имат сходни резервации, но не са избрали предварително своето място, ще бъдат разположени на най-близките възможни седалки.

„Това е още един пример за това как easyJet се опитва да прави всичко възможно, за да превръща пътуването в лесно и постижимо за нашите пътници", заяви изпълнителният директор на easyJetКаролин Маккол. "Очакваме с нетърпение да видим как пасажерите ще възприемат този пробен процес и ще го задвижим по-нататък, само ако бъде ефективен, от гледна точка на приходите и нарастването на потребителското удовлетворение. Ако не работи така както очакваме, няма да го интегрираме за постоянно”, допълни тя.

Предимството за качване „speedy boarding” се предлага на цени от между 5 – 13 английски лири за полет или чрез покупка на годишна “plus” карта на easyJet, която предоставя неограничени възможности за бързо качване в самолета срещу 119 лири, припомнят от авиокомпанията.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed