29 Март 2024

Вие сте тук

Авиокомпания Трансаеро е пред спиране на лиценза

06.10.2015

 

 

 

Туроператорът Библиоглобус е пред риск от фалит заради авиопревозвача

 

 

 

Над 200 полета на руската авиокомпания Трансаеро (Трансаэро)   бяха отменени днес, съобщиха руските медии Продължава да е неясна съдбата на първата частна авиокомпания в Русия, след като Аерофлот (Аэрофлот) обяви наскоро, че се е отказала от офертата за придобиване на 75 процента от акциите на Трансаеро. Тогава стана известно, че е взето решение за откриване на процедура на фалит на авиокомпанията.

 

 Засега националният авиопревозвач изпълнява полетите наТрансаеро, но след 16 декември ще прекрати полетите й, съобщи днес представител на превозвача.

 

 
Междувременно две големи руски банки обявиха също, че ще поискат от съда да обяви фалита на Трансаеро, втория по големина авиопревозвач в страната. Трансаеро е обременен със задължения за общо около 250 млрд. рубли (около 3,8 млрд. долара - бел. ред.) и миналия месец правителствена комисия предложи по-голямата част от акциите на компанията да бъде придобита от националния авиопревозвач Аерофлот.

 


Придобиването обаче се провали, след което Сбербанк и Алфа банк, две от най-големите руски банки, обявиха намерението си да започнат съдебна процедура за обявяване във фалит срещу Трансаеро.

 

Според руските медии спирането на полетите на Трансаеро може да създаде трудности за големия туроператор Библиоглобус, който е предплатил няколко милиона евро за чартърни полети през зимния сезон. Засега остава неясно дали някоя авиокомпания ще изпълни полетите на Трансаеро и дали фалитът на авиокомпанията няма да повлече фалит на туроператора.

 

 


THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed