31 Март 2020

Вие сте тук

Абу Даби ще строи филиал на Лувъра за 653 млн долара

08.01.2013

Абу Даби сключи сделка за 653 милиона долара за построяване на филиал на "Лувъра" - пореден знак, че богатото на петрол емирство продължава с внушителните си строителни проекти след пауза, наложена от глобалната икономическа криза, предаде Ройтерс.Това ще е един от трите емблематични музея, които ще бъдат изградени близо до центъра на Абу Даби, за да се превърне  градът в топ дестинация за туристи и да потърси нови приходи за икономиката си извън петрола. Другите два музея са филиали на американския "Гугенхайм" и на Националния музей "Заид".


"Арабтек Холдингс", голяма строителна компания със седалище в съседен Дубай, съобщи днес, че е сключила сделка с правителството на Абу Даби на стойност 2.4 милиарда дирхама. Строителството се очаква да приключи през 2015 г.


Осъществяването на тези и други проекти бе отложено, след като миналата година Абу Даби направи оценка на икономическото си състояние заради кризата. Срив в имотния пазар в емирството намали цените на недвижимите имоти с над 50 процента за последните няколко години, напомня Ройтерс.


Първите десет години Лувърът в Абу Даби ще излага експонати и произведения на изкуството, взети назаем от парижкия Лувър и други френски музеи, докато Абу Даби създаде собствена колекция.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed