20 Апр. 2024

Вие сте тук

АБТТА: държавата накърнява доверието към туроператорите

06.06.2017

Дали туроператорите, които работят на българския пазар, имат валидна застраховка професионална туроператорска отговорност?

 

Ако се съди по записите в Регистъра на туристическия бизнес, публикуван на единния портал за електронни административни услуги http://tourism.egov.bg/,  значителен брой от фирмите не са легитимни и действат незаконно. Това установи проверка на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти  (АБТТА), извършена след сигнали на потребители на туристически услуги.

 

Справката в Туристическия регистър на страницата на Министерството на туризма обаче http://ntr.tourism.government.bg/Registration.nsf/alltato.xsp   опроверга записите в първия регистър, а  последваща проверка в системите на няколко застрахователя потвърди  наличието на надлежно сключени/ подновени застраховки в обследваните дружества.

 

В писмо до министъра на туризма АБТТА определи ситуацията като „безпрецедентно нарушение правата на коректно работещия бизнес и недопустимо накърняване доверието на обществото към българските туроператори“. От асоциацията настояват да се  предприемат незабавни действия  за привеждане на  публичната  информация в съответствие с реалните обстоятелства.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed