02 Май 2024

Вие сте тук

Аавиокомпания ще наема само жени, за да пести гориво

01.07.2013

Във време на криза всички средства за икономии са добри. Този принцип очевидно следва нискотарифната индийска авиокомпания ГоуЕър (GoAir), която обяви, че в идните 7 години има намерение да наема кабинен персонал само от женски пол, пише в. "Кориере дела сера".


Причината била, че жените са по-леки и така общата тежест на самолета ще се намали и той ще харчи по-малко гориво. Според плана на година ще се спестят между 25 и 30 милиона рупии /малко над 300 000 евро/.


Днес около 40 процента от служителите на компанията са мъже. До 2020 г. се очаква делът им да спадне на 30 процента, въпреки че ГоуЕър планира да закупи 80 нови самолета и да наеме 2000 нови пилоти и кабинен персонал.


В последно време обезценяването на индийската парична единица причини загуби на компанията и така се е стигнало до приемането на оригинални стратегии за оцеляване.


ГоуЕър лети със самолети Еърбъс А320, които изискват средно по четири души екипаж при всеки полет.


Компанията обмисля и да намали храната и водата, раздавани по време на полет, както и да раздава по-леки одеала на пътниците. Освен това в самолетите ще има точно толкова гориво, колкото е необходимо за съответния полет.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed