25 Апр. 2024

Вие сте тук

«Аперитив с изкуство» в музеите на Флоренция

04.06.2013

Глътка студена напитка в сянката на статуята на Давид на Микеланджело  съвсем не е фантазия. От утре това ще бъде възможно не само тук, но и на други исторически места и музеи във Флоренция.  Тази възможност предлага програмата „Аперитив с изкуство“, която за втори път се организира във от Opera Laboratori Fiorentini. През миналата година от нея са се възползвали 10 хиляди души, съобщи Corriera della Sera..

 

Галерията на Академията е едно от местата, където всяка сряда туристите могат да изпият своя аперитив между 19 ч и 22 ч. Друго място е средновековният двор на Националния музей,

 

В галерия Уфици аперитив ще се сервира в четвъртък от 19 до 22  от 6 юни до 26 септември.  През 17-те вечери  изложбените пространства, които туристите могат да посетят, са залите с произведения от шестнадесети век, включително творби на Рафаел, Bronzino, Allori, Вазари, Андреа дел Sarto, Rosso Fiorentino, Понтормо. Накрая, от 6 август до септември аперитив  "за изкуство" ще се предлага в Националния музей на Bargello. Събитието ще се повтаря всеки вторник от 19 до 22 ч. Изложбените площи, до които хората ще имат достъп, са Залата на Микеланджело и Ренесанса и Sala ди Донатело, а аперитивът ще се предлага в двора на музея.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed