28 Февр. 2024

Вие сте тук

Турция очаква над 5 милиона германски туристи тази година

09.03.2018
Снимка: 
ITB Berlin

Турция очаква да посрещне тази година над 5 милиона германски туристи, заяви турският министър на културата и туризма Нуман Куртулмуш, който приветства нормализирането на връзките между Турция и Германия, предаде Анадолската агенция. На пресконференция в рамките на туристическия панаир ITB в Берлин Куртулмуш заяви, че данните за ранните туристически резервации сочат увеличение на резервациите с до 100 процента в сравнение с миналата година.
Той каза, че Анкара и Берлин нормализират сега отношенията си, след като в Германия отмина предизборната кампания, по време на която партии възприеха реторика, насочена срещу Турция.


Турция бе една от най-популярните дестинации за пътувания на германски туристи, но броят на туристите от Германия отбеляза спад в последните години заради конфликтите в съседни на Турция страни, както и заради политически напрежения между Анкара и Берлин.
Броят на германските туристи, посещаващи Турция, намаля от 5,5 милиона през 2015 г. до 3,9 милиона през 2016 г., според официални данни. През 2017 г. близо 3,5 милиона германски туристи са посетили Турция.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed