14 Юли 2020

Вие сте тук

Спасители се опитват да евакуират 700 туристи от остров Ломбок в Индонезия

30.07.2018

Спасители се опитват да евакуират близо 700 туристи от вулкана на планината Ринджани на индонезийския остров Ломбок, след като те бяха блокирани от свлачища, предизвикани от земетресение, предаде ДПА, като се позова на властите.


Най-малко 14 човека са загинали, а 162 са били ранени при земетресението с магнитуд 6,4 на Ломбок и съседни острови вчера. Повече от 1000 домове са понесли щети, съобщи Националната служба за справяне с бедствия (НССБ).


Спасителен екип, включващ войници, полицаи и медици, е започнал да се изкачва сутринта по вулкана, за да достигне блокираните туристи и да ги насочи към безопасно място, каза служител на Национален парк "Ринджани".


Говорител на НССБ заяви, че 680 туристи са се завърнали благополучно, но други 689, повечето от които индонезийци, остават блокирани в планината.


По думите му има информация, че 637 чужденци, включително 13 германци, са тръгнали да изкачват вулкана в петък и събота.

 

Остров Ломбок, койко се намира в съседство с най-популярната индонезийска дестинация остров Бали, е известен с кристално чистите си води, поради което привлича тук много любители на дайвинга. Наличието пък на девствена природа е притегателно за любителите на екотуризма. Островът е и място за еднодневни екскурзии за туристи, които почиват на остров Бали.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed