04 Юли 2020

Вие сте тук

Санторини ограничава броя на посетителите на круизните кораби

29.08.2017

Жителите на гръцкия остров Санторини бият тревога заради инфраструктурни проблеми и призовават  властите да им окажат помощ, пише британският в. "Гардиън" в кореспонденция от Гърция.


Макар броят на туристите, избрали да прекарат ваканцията си на острова, да се очаква достигне близо 2 милиона, а 850 хиляди от тях да пристигат с круизни кораби, кметът и местните жители на Санторини искат помощ за належащо решаване на основни проблеми, алармира изданието.


Санторини вече има проблеми, съпоставими с един град. Само консумацията на вода е нараснала с 46%, казва пред британския вестник кметът на острова Никос Зорзос.


Според него 11% от острова вече е бетон, на квадратен километър има над 1000 легла повече, отколкото на острови като Кос и Родос, а на площ от 76 кв. км има над 700 ресторанта, кафетерии и барове, допълва той. Кметът пояснява, че заради тези мащаби на строителството и възникнали проблеми е въвел ограничения до 8000 посетители на ден от круизни кораби, тъй като през миналата година на острова на ден този брой е бил 18 000 туристи от тази категория.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed