23 Ян. 2021

Вие сте тук

Фестивали с аромат на чесън

25.07.2017

Чесън в шоколад, сладолед с чесън и водка с чесън – това са само част от ястията, които посетителите ще могат да дегустират по време на Фестивала на чесъна. Той ще се проведе на 29 юли в чешкия замък Бухловице (Buchlovice). През целия ден гостите му ще могат да дегустират чесън в най-различни превъплъщения.

В програмата на фестивала са включени също конкурси, майсторски класове, кулинарна школа, игри за децата и дори „чеснова дискотека“. Посетителите ще могат да си купят от местния чесън, както и разнообразни кулинарни изкушения.Средновековният замък Бухловице, построен в италиански стил, се намира в Източна Моравия, близо до град Злин.

 

 

По същото време, от 27 до 30 юли, Фестивал на чесъна ще се проведе и в калифорнийския град Гилрой. Фестивалът се рекламира като най-голямото шоу в света, посветено на чесъна. Освен богата програма е предвидена и кулинарна надпревара на топ-готвачи, които ще трябва да впечатлят зрителите и най-вече журито с чесъновите си кулинарни фантазии.

На специална „гурме алея“ ще са събрани всички вкусотии с чесън.

Заради традициите във фестивала често наричат Гилрой „Световна столица на чесъна“.

 

Под знака на чесъна преминава и фестивал във Великобритания. На 19 и 20 август в британския град Сандаун на остров Уайт  ще бъде избрана поредната Чеснова кралица, която ще бъде окичена с чеснов венец.

Хъдсън Вали, Флорида,  Вирджиния, Минесота и Торонто са още няколко адреса, където любителите на чесъна могат да се потопят в любимия аромат и вкус.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed