07 Юли 2020

Вие сте тук

Руският туроператор "Аелита Тревел" преустановява дейност, обвинява партньор в България

19.07.2017
Снимка: 
Bon Tour

Туристическата компания "Аелита Тревел", която продава в Москва и Санкт Петербург туристически пакети за Русия и страни от Европа обяви, че прекратява дейността си, информира ТАСС.


Туроператорът продължава да продава самолетни билети, да оформя визи и застраховки, съобщиха днес пред ТАСС от централния офис на фирмата в Санкт Петербург.


От фирмата уточниха, че спирането на дейността на първо място засяга изпращането на деца на летни лагери в България. Въпреки че ТАСС не разкрива подробности по застрахователното събитие, което е предизвикало спирането на дейността, THExperts научи, че трудностите са предизвикани от

" некоректност на българската страна". Според руския туроператор бългаската ЕООД „Ленд Логистик“, собственик на базата в Обзор, в която трябваше да почиват децата от Русия, е изпратила уведомление за невъзможност за по-нататъшно изпълняване на ангажиментите си към руската страна поради смърт на ръководителя на компанията.

 

От „Аелита Травел“ вече са се обърнали към българските власти с молба за съдействие да им бъдат възстановени средствата, платени на „недобросъвестния партньор“, за да бъдат обезщетени туристите, става ясно от публикуваната информация на сайта на туроператора.

 

                         

 

 

 

  

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed