21 Апр. 2021

Вие сте тук

Проверяват хотели в Слънчев бряг за съответствие на категорията им

02.08.2018

След проверките в курорта Златни пясъци тази седмица екип на Министерството на туризма проверява хотелите в Слънчев бряг и Несебър за съответствие на категорията им. „Следим стриктно за спазване на критериите, защото така се гарантира качеството на туристическата услуга, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, след като екип на ведомството направи поредица от инспекции на места за настаняване по морето. През последните дни са проверени хотели в Несебър и Слънчев бряг. Сред инспектираните обекти са хотелите „Роял Палас“ в Несебър и „Вела“ в Слънчев бряг.  Инспекциите на място се извършват във връзка със започнала процедура по потвърждаване на дадената им категоризация. Целта на посещенията е да се установи дали отговарят на критериите за съответствие на категорията, която имат и за която са подали документи за прекатегоризация.

 

Хотел „Роял Палас“ е категоризиран с 3 звезди и в момента са подадени документи за потвърждаването на същата категория. Хотел „Вела“ има удостоверение за категория 4 звезди, като ръководството е започнало работа за потвърждаване на категоризацията.

Проверяват се три основни групи критерии: обзавеждане, обслужване и квалификация на наетия персонал, съобразени с това дали са на морски или планински. И  двете места за настаняване съответстват на изискванията за категорията си, посочва пресцентърът на Министерството на туризм.

 

Експерти на министерството на туризма направиха редовни проверки и в хотелите „Мелницата“ и  „Мариета Палас“. По време на инспекцията са констатирани леки нарушения, за които са съставени констативни протоколи. Те са свързани с дооборудването на спалните и санитарните помещения за инвалиди. В срок от 30 дни тези несъответствия трябва да бъдат отстранени, ако това не бъде спазено и установено при последващи проверки  на управителите ще бъде съставен акт за административно нарушение.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed