23 Ян. 2021

Вие сте тук

Проверява се дали хотелите в "Златни пясъци" отговарят на категоризацията си

26.07.2018

Няколко хотела в курорта "Златни пясъци" ще бъдат проверени днес дали съответстват на издадената им категоризация. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя участва в съвместните проверки на ръководеното от нея ведомство и Комисията за защита на потребителите. Инспекциите ще продължат до края на седмицата.


За първия проверен днес хотел, който е категоризиран с четири звезди, ще стартира незабавна процедура за понижаване на категорията, каза министърът. Проверката в хотела е по сигнал на турист, получен на "горещия" телефон на министерството.


Ангелкова коментира, че хотелите към момента на издаване на удостоверението си за категория отговарят на изискванията, но след това следват проверките и контролът. Подготвят се промени в Закона за туризма, с които ще бъде създаден туристически инспекторат за извършване на  последващия административен контрол. Предвиждат се и регионални звена в областите, на чиято територия има национални курорти.


До момента по цялото Черноморие са констатирани пет хотела, в които условията не отговарят на категоризацията, съобщи още министърът. Тя коментира още, че основните сигнали, които постъпват на "горещия" телефон в министерството са за мръсотия, мухъл, теч и др.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed