24 Юни 2024

Вие сте тук

Премахват се незаконните обекти в Слънчев бряг

19.07.2017
Снимка: 
Министерство на туризма

По централната алея на курорта има незаконни обекти и за дейността им ще бъдат сезирани всички компетентни институции, за да бъдат премахнати. Това стана известно след внезапна проверка на крайбрежната и централната алея в Слънчев бряг, осъществена от министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на туристическата администрация.

 

Според Ангелкова инспекциите ще продължат през целия летен сезон – както планови, така и внезапни и по сигнали на потребители. В проверката участва и изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров, съобщи пресцентърът на Министерството на туризма.

 

Министър Ангелкова припомни, че се обсъждат текстове за изменение и допълнение в Закона за туризма, с които  ще се регламентира статутът на националните курорти и ще бъдат посочени изискванията към тях. Така на практика ще се реализира държавната политика за развитие на националните курорти като туристическа дестинация.

 

Специална наредба ще посочва реда за управление и организация на туристическата дейност на територията на националните курорти. В нея ще са визираниизграждането, поддържането и благоустрояването на туристическа инфраструктура, на зелените площи, визията и рекламата, осигуряването на обществения ред, медицинското обслужване, организацията на движението, паркирането, нивото на шума и др., като особено внимание ще бъде обърнато на разполагането на преместваемите обекти и съоръжения, каза още министър Ангелкова. 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed