09 Юли 2020

Вие сте тук

Представяме в Испания природните и културните забележителности на България

17.01.2018
Снимка: 
FITUAR

 

Културните и природните забележителности на България са акцент в тазгодишното представяне на страната на откритото днес туристическо изложения в Мадрид-FITUR. България участва с информационен щанд, разположен на повече от 80 кв. м.Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд, съобщи пресцентърът на министерството.

Заедно с Министерството на туризма на българския щанд участват и 10 фирми, които предлагат пътувания основно с културно-историческа насоченост. Интересът на бизнеса към изложението тази година се засилва, а броят на компаниите нараства.

 

Посетителите и професионалистите от Испания се интересуват от възможностите за разглеждане на църкви и манастири, както и природни забележителности в България. Търсени продукти са и адвенчър туровете -  рафтинг, скално катерене и преходи в планината. Освен, че ще могат да се запознаят с разнообразните възможности за туризъм в България, в последните два дни на форума посетителите ще могат и да дегустират традиционни български вина.

 

Форумът е предназначен основно за професионалисти и е вторият по значимост в света след ITB в Берлин. Той се провежда от 17 до 21 януари, като първите три дни са предназначени само за представители на сектора и срещи между бизнес организации от различни държави. В последните два дни достъпът ще е отворен и за индивидуални посетители и туристи.

 

Очаква се във форума да участват около 10 000 компании от 165 държави и региони в света. Изложението, което ще продължи до 21 януари, бе открито от испанския крал Фелипе и съпругата му Летисия.


Организаторите очакват броят на посетителите да надмине миналогодишния, когато конференцията посрещна 245 000 гости.


На площ от общо около 62 500 кв метра са разположени стотици павилиони, а за отразяване на събитието са акредитирани над 7000 представители на медиите.


Според прогнозите изложението ще донесе на испанската столица печалба от около 260 млн. евро. За първи път във ФИТУР участват Сирия, Сан-Томе и Принсипи, Босна и Херцеговина и Бангладеш.

***

В периода януари-ноември 2017 година чуждестранните туристи от Испания у нас нарастват с повече от 37% спрямо същия период на миналата година и надвишават 77 хил., каза министър Ангелкова при откриването. Тя уточни, че страната е сред водещите 30 пазари за входящ туризъм в България, а от страните от ЕС се нарежда на 11-то място. Българите, които са пътували към Испания в периода януари-ноември тази година са близо 160 хил. и се отбелязва ръст от 24% в сравнение с година по-рано.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed