21 Септ. 2018

Вие сте тук

Трети туристически информационен център откриваме в Китай

15.12.2017
Снимка: 
Министерство на туризма

 

След Шанхай и Пекин деветмилионният град Джънджоу ще е мястото, в което се предвижда да бъде открит нов туристически информационен център в Китай. Създаването му беше обсъдено на работна среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и делегация от китайската провинция Хънан, водена от Су Фугун, председател на туристическата й асоциация. Предвижда се инфоцентърът да отвори врати още следващата година, съобщи пресцентърът на министерството.

 

„Работим активно и по създаването на център в Пекин, който ще бъде вторият, след като през септември беше открит такъв във финансовата столица Шанхай“, заяви министърът на туризма. Тя подкрепи нуждата от засилване на двустранните отношения в сферата на туризма с последните статистически данни за туристите в двете държави.

Само през първите 10 месеца на тази година посрещнахме над 24 000 туристи от Китай, отбеляза министър Ангелкова. В сравнение със същия период от миналата година ръстът е 44,5%. Положителни са и данните за пътуванията на българи към Китай. В периода януари-октомври 2017 г. те са се увеличили с над 12%.

 

Обсъдени бяха и възможностите за възможността за откриване на въздушна линия между София и  китайската провинция Хънан. „Годишно само от тази провинция изпращаме над 3 млн. туристи, които пътуват по целия свят“, каза Су Фугун.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed