15 Ноем. 2018

Вие сте тук

Национален борд по туризъм: В момента искането на оставки е неуместно

05.10.2017

Искането на оставки точно когато предстои да се изработват ключови промени в законодателството на туризма е изключително неумество. Това посочва в декларация на Управителния съвет на Националния борд по туризъм, изпратена до медиите.

 

Организацията подкрепя усилията на Министерството на туризма в задачата за позициониране на България като все по-разпознаваема и приветлива туристическа дестинация на европейския и световния туристически пазар, се отбелязва в документа.


От борда декларират, че работят отлично с министъра на туризма Николина Ангелкова, и българското правителство в решаване на немалко сложни проблеми. Те отбелязват успешната реализация на изминалите рекордни зимен, пролетен и летен туристически сезон с общ ръст на чуждестранните туристи от 7.4%.


Уверени сме, че България стои все по-добре като туристическа дестинация на вътрешния и международните туристически пазари, се отбелязва в декларацията.


Заради огромната важност и очакван ефект за бранша от промените в Закона за туризма, Националният борд по туризъм предложи отсрочка за приемане на текстовете на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма до края на ноември.


От борда разчитат, че за това време заедно с Министерството на туризма ще се съгласуват работещи текстове, които да осигурят сериозен тласък за развитие на туризма, а чрез него и на българската икономика като цяло.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed