19 Окт. 2018

Вие сте тук

Китайската провинция Хайнан се фокусира върху европейския туристически пазар

06.07.2017

Провинция Хайнан, прочутата туристическа дестинация, която често наричат Хаваите на Китай,се фокусира върху развитието на европейския туристически пазар от тази година. Освен че участва в изложението IMEX във Франкфурт през май, Хайнан  направи „роуд шоута“ в много европейски страни и последователно инвестира на пазара с цел да се утвърди като международна туристическа дестинация и да препоръча възможностите на конферентния туризъм в Хайнан   на потенциални партньори, научи THExperts от прессекретаря на предстоящото международно  изложение за конферентен туризъм в Хайнан Анастания Янг.


Г-жа Йинг Сун Sun, директор на провинциалната комисия за развитие на туризма в Хайнан и г-н Фангху Чен,  председател на  асоциация за стимулиране на туристическата индустрия, работят в тясно сътрудничество на европейския пазар за популяризиране на Хайнан като туристическа дестинация.


По данни на статистиката през 2016 г. 60,24 милиона туристи са посетили провинция Хайнан, общият приход от туризъм е бил 8,94 милиарда евро. Броят на входящите туристи п е 429.3 хил. души, или с 42.3% повече в сравнение с  миналата година.


През 2016 г. броят на пристигналите от  Европа е 128 842, което представлява близо една трета  от входящите туристи в провинция Хайнан. Дълго време Русия е най-важният за провинцията туристически пазар. Следват Германия, Англия, Франция и Италия, но през миналата година общият брой на туристите от тези държави е представлявал едва 5,98% от всички пристинали туристи. Това е и причината туристическият борд на провинцията да увеличи усилията си по привлиачане на туристи от европейските държави.


През последните десет години Хайнан се равива успешно и като дестинация за конгресни прояви от 2011 г., като ежегодно тук се организират над хиляда ивента. За това допринася и разнообразието от предлагани туристически продукти – морски туризъм, спорт, шопинг, селски туризъм, екотуризъм, културен туризъм и индустриален бизнес туризъм.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed