29 Ян. 2020

Вие сте тук

Гигантска Годзила върху оризови полета

31.07.2018

Какви ли не митични, приказни или филмови герои могат да се видят в малкото градче Инакадате в префектура Аомори в северната част на остров Хоншу! Всяка година тук създават невероятни картини върху оризовите полета.

 

Живописните сюжети се сменят ежегодно от местните художници.  Тук можете да откриете и японски, и европейски, и европейски теми. Въпреки цялата си красота, през есента съдбата на дизайнерския ориз е същата, както и на обикновения – да бъде събран, обработен и в крайна сметка изяден. Или пък да стане суровина за приготвяне на японската напитка саке.

 

Тазгодишната тема е 90-годишнината на известния японски художник Тедзука Осаму, автор на легендарните комикси Tetsuwan Atom (Astro Boy), Ribon no Kishi (Princess Knight) Jungle Taitei (Jungle Emperor Leo), Black Jack и много други.   

 

В миналото градчето Инакадате не можело да се похвали със забележителности и да привлича туристи. Жителите му се препитавали предимно със селско стопанство и най-вече с отглеждане и преработване на ориз. Но през 1993 г. градските власти решили да украсят няколко оризови полета, като посадят живи картини. След което градчето буквално разцъфнало! Оттогава тук идват многобройни туристи, за да видят красивите оризови картини на живо. За тях са изградени специални площадки, откъдето добре се виждат оризовите полета. А самите картини през различните месеци променят цветовата си гама – от ярко зелена през юни до жълто-кафява през септември.

 

 Обзорните площадки са отворени всеки ден между 9:00 и 17:00 от 1 юни чак до 12 октомври. Най-добрият период за „посещаване на оризовата галерия“ е от седата на юни до средата на август, съобщават от Туристическия Борд на Япония.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed