21 Окт. 2018

Вие сте тук

И Черна гора ще въведе мерки срещу "разпасани" туристи

15.08.2017

Черна гора възнамерява да последва строгите мерки, въведени от Хърватия срещу примитивни туристи, съобщи вестник "Мондо".


В перспектива Будва може да тръгне по стъпките на хърватския остров Хвар и да запрочне да налага глоби на голи туристи, да бръкне в джоба и на онези, които залитат пияни из града или спят на открито.


Миналия месец кметът на остров Хвар Рикардо Новак обяви война на разпасаните туристи и на голотата по улиците. Турист, който се разхожда по улиците по бански костюм ще плати глоба до 600 евро, жени без горнище на банския и мъже голи до кръста ще бъдат глобени до 500 евро, а онези, които залитат по улицата с бутилка в ръка или лежат пияни на улицата - до 700 евро, реши управата на Хвар.


Председателят на Комитета на туристическите сдружения в Черна гора Драган Иванчевич дава зелена светлина на такова решение, посочвайки, че по този начин би се привлякла по-добра туристическа клиентела. "Целта е туризмът е да елиминира всички елементи на примитивизъм, на това, което не съответства на средиземноморския манталитет", каза той и се обяви против силния шум и неприличното облекло на туристите.


Кметовете на черногорските адриатически общини Будва, Котор и Улцин също нямат нищо против политиката на санкции срещу оскъдното облекло извън плажа и разходки по улиците по бански, дори мислят тази политика за потенциално полезна. Те обаче смятат, че решението трябва да бъде взето на държавно, а не на местно равнище.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed