22 Септ. 2018

Вие сте тук

Български туристически информационен център е открит в Шанхай

15.09.2017
Снимка: 
Министерство на туризма

Първият за Китай български туристически информационен център бе открит в мегаполиса Шанхай с бляскава, дори за неговите мащаби,  церемония в четвъртък  вечерта, съобщи пресцентърът на Министерството на туризма.

 

Откриването му във финансовата столица на Китай стана възможно, след като Mинистерството на туризма в лицето на министър Николина Ангелкова подкрепи и със споразумение усилията на компанията ACN Worldwide и на създателя й Нелсън Уонг да се открие офис точно в Шанхай. Той ще свързва български с китайски туроператори и ще представя на огромния китайски пазар възможностите за туризъм в България.

 

Откриването на центъра е първата стъпка, следват много усилия на посолството  в Пекин и на генералното ни консулство в Шанхай, заяви при откриването на туристическия център , посланикът на България в Китай Григор Порожанов. Преди това пред българските дипломати той ясно постави целта - в близко време броят на китайските туристи в България да достигне 100 хиляди годишно.

 

За церемонията в Шанхай пристигна зам.-министърът на туризма Милко Теофилов, който пред над 200 гости представи възможностите на България да привлича туристиот необятния китайски пазар. Според цитираните от него данни от януари до юни 2017 г. около 16 000 китайски туристи са посетили България, което е с 50% повече в сравнение със същия период на миналата година. Потенциалът за ръст обаче е огромен - в момента едва 0,2% от всички пристигнали от Китай в Европа туристи посещават България.

 

Сертификат за откриването на центъра връчи като домакин на събитието Димитър Пампулов, генерален консул на България в Шанхай. Над 200 гости дойдоха да поздравят България за туристическия център. Сред тях бяха консули и дипломатически представители от Гърция, Украйна, Турция, Казахстан, САЩ и други, собственици на китайски предприятия гиганти като Уанг Чонг Лин, председател на Maotai Distribution Group,  Ли Уи Хай, директор на SASS Thank Foundantion, както и представители на водещи инвестиционни фондове.

 

На българската вечер в 25-милионния Шанхай бяха и мениджърите на China Airlines, Air China, Qatar Airways, Turkish Airlines, Aeroflot и др. Специално поздравление към България направи госпожа Шу Вейвън, генерален директор на Туристическата администрация на Шанхай.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed