28 Ян. 2023

Вие сте тук

Ще пътуваме без визи до Катар

09.08.2017
Снимка: 
Qatar Airways

България е включена в списък от 80 държави, чиито граждани ще могат да влизат в Катар без визи. 

Арабската държава обяви днес, че ще премахне входните визи за гражданите на 80 държави, за да стимулира туризма и въздушния си транспорт, предаде Франс прес.


Съобщението бе направено по време на пресконференция на директора на авиокомпания Катар еъруейз (Qatar Airways) Акбар ал Бакер и представители на министерствата на туризма и на вътрешните работи. "Премахването на визите ще направи Катар най-отворената страна в региона" към чуждестранни туристи, поясни представителят на министерството на туризма Хасан ал Ибрахим.


Гражданите на 80-те страни ще трябва да представят при пристигането си валиден международен паспорт, за да бъдат допуснати на територията на Катар, съобщи представителят на вътрешното министерство Мохамед Рашид ал Мазруи.
Граждани на 33 страни ще имат правото да останат в Катар 180 дни без виза, а тези на останалите 47 страни ще могат да пребивават там 30 дни.

САЩ, Великобритания, Канада, Индия, Южна Африка, Австралия и Сейшели са в списъка на държавите, освободени от визи. Ливан е единствената арабска държава, извън Персийския залив, фигуриращ в списъка с 80 страни, публикуван след пресконференцията. Останалите са европейските държави членове на Шенген, както и западни, латиноамерикански и азиатски страни.


Шефът на Катар еъруейз коментира, че неговата компания ще извлече ползи от тази мярка, която влиза в сила незабавно. Тази година  авиопревозвачът планира да открие 62 нови дестинации. 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed