13 Юли 2020

Вие сте тук

Без безплатен ръчен багаж с Райънеър

24.08.2018

Нискотарифният превозвач Райънеър (Ryanair) слага край на практиката пътниците да имат право безплатно да качат на борда багаж до 10 килограма. От ноември тези багажи вече ще се таксуват с 6 до 10 евро, предаде Ройтерс.


Според новите правила пътниците все пак ще имат право да носят "малка чанта за лични нужди", която да се поставя под предната седалка.


За багажите до 10 кг. ще трябва се плащат 6 до 8 евро, за да бъдат качени на борда и превозени в багажното отделение над седалките или 8 до 10 евро, за да бъдат чекирани.


Авиокомпанията заявява, че въвежда промяната, тъй като самолетите й се бавят, защото пътниците носят твърде много ръчен багаж.
Конкурентните изиДжет (easyJet), Уизеър (Wizzair) и Норуиджън (Norwegian) в момента позволяват безплатен средноголям куфар за кратки полети.


Райънеър допълва, че не очаква промяната да му донесе допълнителни приходи, тъй като чекирането на 10-килограмов багаж според новата система е значително по-евтино от сегашната цена. Компанията също така увеличава допустимия размер за всички видове багаж.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed