21 Септ. 2018

Вие сте тук

България и Турция ще предлагат съвместен туристически продукт на чужди пазари

08.11.2017

В различни български градове ще бъдат организирани дни на културата, които ще представят турските обичаи пред родната публика. Същите изложения, посветени на България и нейната култура, ще бъдат организирани в различни градове в Турция. Тази съвместна инициатива беше обсъдена от министъра на туризма Николина Ангелкова и Нуман Куртулмуш, министър на културата и туризма на Турция, по време на най-голямото международно изложение за професионалисти в туристическата индустрия World Travel Market в Лондон, съобщи пресслужбата на МТ.


Двамата се обединиха около идеята, че чрез съвместната си работа могат да постигнат положителни резултати за популяризирането на традициите на двете държави. По този начин не само ще се увеличи туристопокът между двете страни, но ще може и да се обсъди създаването на общ туристически продукт между България и Турция, насочен към така наречените перспективни пазари. Според Световната организация по туризъм това са Китай, Япония, Индия, Близкият изток, САЩ и Канада.


Турция е на пето място по брой туристи, посетили България за периода януари-септември 2017 г. Общият брой турски туристи надхвърля 485 000, което е с над 12% ръст в сравнение със  същия период на миналата година, заяви министър Ангелкова.

 

Българските граждани, които са посетили Турция през същия период, са повече от 1 млн. Увеличението на тези пътувания е над 6%. Според министъра двете държави могат да имат добро партньорство и да надградят вече постигнатите резултати.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed