28 Ян. 2021

Вие сте тук

АБТТА опроверга обвинения на София Тур

22.12.2017

 В специално изявление за медиите ръководството на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) опроверга твърдения на туроператора София Тур и Холидей, че  с действията си браншовата организация е допринесла за обявяването на фимата в несъстоятелност. Преди няколко дни на сайта на туроператорската фирма се появи съобщение, в което организации, институции и физически лица се обвиняват в целенасочени действия, довели до неизпълнение на договорни ангажименти на туроператора спрямо  клиентите си.

 

„Твърдението за разпространена  от АБТТА  информация за отнет лиценз на фирма София Тур и Холидей е некоректно, заблуждаващо и не отговаря на истината“, посочват от АБТТА. Според браншовата организация „В качеството си на член на Експертна комисия по регистрация на туроператорска и агентска дейност – смесен държавно-обществен орган към МТ, упълномощен от разпоредбите на действащия Закон за туризма да разглежда и взима решения по официални сигнали на контролните органи в България,  АБТТА е запозната с констатации на КЗП за нелоялно търговско поведение на български туроператори, в т.ч. и за  системни нарушения на законовите разпоредби и многобройни сигнали за увредени интереси на потребители на туристически услуги от българска туристическа фирма с подобно име“.

 

От асоциацията заявяват, че в бъдеще ще предприема всички позволени от закона действия за осигуряване чистота на пазара на туристически услуги и защита интересите и правата на коректно работещия бизнес. В същото време  АБТТА посочва, че не само не разполага  с  лостове да контролира, разследва или санкционира  търговските отношения  на българския туристически пазар, но и че подобни действия са задължения на Министерство на туризма и съответните  контролни органи.

 

От асоциацията приканват София Тур и Холидей да опровергае изнесената невярна информация, оценявайки я като опит за увреждане  доброто име на Асоциацията и преднамерено уронване на авторитета на член на нейното Ръководство.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed