22 Септ. 2018

Вие сте тук

500 евро глоба за къпане в каналите на Венеция

04.08.2017

Властите на Венеция обявиха "12 златни правила за поведението на гостите" на града, за чието нарушени туристите ще бъдат глобявани с 25 до 500 евро, предаде ТАСС.


Венецианските власти вдигат глобите за неподобаващо поведение. Вместо досегашните 50 евро за къпане в каналите, туристите вече ще трябва да плащат 500 евро. За разхождане из града по бански костюм или с гол торс санкцията скача на 200 евро. С по 100 ще трябва да се разделят гостите на града, които си правят пикник на обществено място или карат велосипед в пешеходни райони, се уточнява в информацията, получена от туроператорите. За надписи на паметници глобата е 400 евро, за хвърляне на боклук - 25 евро.


Туристите ще бъдат информирани за необходимостта да спазват правилата на поведение във Венеция чрез кампанията "Наслаждавай се, уважавай Венеция" (#EnjoyRespectVenezia) в социалните мрежи, която ще се води на 10 езика.


Във Венеция вече успешно действат ограниченията за броя на туристите, посещаващи центъра на града. Вместо 100 000 души, желаещи да наблюдават Феста дел Реденторе, бяха допуснати само 60 000 гости. Освен това бе въведен мораториум върху изграждането на нови хотели и ресторанти за бързо хранене в историческата част на Венеция.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed